Ілюстрація REUTERS

Протягом минулої доби противник 58 разів відкривав вогонь по позиціях сил АТО, двоє українських вояків загинули, ще п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямкувчора зафіксовано найбільше випадків застосування бойовиками зброї проти підрозділів української армії - 36 обстрілу.

Відео дня

Із заборонених мінськими угодами 120-мм мінометів проросійські бандформування неодноразово били по ЗСУ в районі Богданівки. З такого ж озброєння, а також з артилерії калібру 122 мм, загарбники били поблизу Чермалика. По позиціях сил АТО у Красногорівки найманці ввечері вчинили інтенсивний обстріл з танкових гармат, озброєння БМП і іншого озброєння.

Читайте такожБойовики обстріляли школу та житлові будинки в Красногорівці, поранено мирну жительку – СЦКК

Не вщухали обстріли і на інших ділянках цього напрямку. Зокрема, поблизу Водяного, Гнутового, Новотроїцького та Талаківки противник систематично відкривав вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. А окремі опорні пункти ЗСУ в околицях Мар'їнки і Красногорівки були обстріляні бандитами з 82-мм мінометів. Кілька ворожих мін знову потрапили в житлові квартали Красногорівки, в результаті чого одна місцева мешканка отримав поранення.

На Донецькому напрямку бойовики 12 разів відкривали вогонь по ЗСУ.

Найчастіше ворог обстрілював позиції сил АТО в передмісті Авдіївки. Використовував 82-мм міномети, гранатомети різних модифікацій і стрілецьку зброю. В районі Верхньоторецького і Зайцевого бойовики також били по ЗСУ з мінометів калібру 82 мм. У Новолуганському, що на Светлодарській дузі, бандити відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Невельського - з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, 3 червня ввечері російсько-терористичні бандформування вкотре обстріляли з мінометів калібру 120 мм Донецьку фільтрувальну станцію. Обставини і наслідки цього обстрілу з'ясовуються.

На Луганському напрямку за минулу добу зафіксовано 10 фактів використання противником зброї.

Пізно ввечері бойовики з міномета калібру 120 мм відкривали вогонь по позиціях ЗС України в районі Новоолексанрівки. Протягом дня під ворожими обстрілом з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово були зміцнення сил АТО поблизу Новозванівки, Малинового, Кримського і Станиці Луганської. Неподалік Станиці Луганської та Кримського бандити також застосовували проти українських воїнів озброєння БМП.