У Миколаєві є ракетні влучання, дах знесло 20 будинкам / фото мер Миколаєва Сєнкевич

У Миколаєві, ймовірно, є ракетні влучання: мер міста Олександр Сєнкевич повідомив, що близько 20 житлових будинків залишилися без дахів.

Оновлено 10:43 За даними Сил оборони півдня, протягом ночі та вранці ворог здійснив кілька атак, комбінуючи різні способи ураження. 

"У нашій операційній зоні зафіксовано дві хвилі дронових атак та ракетна із застосуванням стратегічної авіації. Підрозділами протиповітряної оборони збито сім БпЛА типу "Shahed-131/136", з них чотири на Миколаївщині та по одному на Одещині, Херсонщині і Кіровоградщині", - розповіли у ЗСУ. 

Відео дня

Йдеться, що ракетами Х-22 ворог поцілив у житлові квартали приватного сектору Миколаєва, де пошкоджено близько 20 житлових будинків та сталося займання газопроводу. Двоє літніх цивільних чоловіків отримали поранення, один з них помер у реанімації, поранення іншого легкі, стан задовільний.

Влучанням в технічну споруду промислового об’єкту спричинено пожежу, яку локалізували вогнеборці. Гасіння триває. 

Оновлено 08:59 Мер Миколаєва Сєнкевич повідомив про смерть українця внаслідок удару РФ. У нього були важкі мінно-вибухова та черепно-мозкова травма.

"На жаль, чоловік, якого госпіталізували після обстрілу, помер у реанімації", - вказав міський голова.

Також він показав перші наслідки удару РФ без уточнень щодо району "прильоту". 

Наслідки удару РФ по Миколаєву / фото Сєнкевич 

Зранку про удар РФ чиновник написав під час повітряної тривоги в Україні в Telegram. "Є пошкоджені житлові будинки. Близько 20 з них - без дахів", - вказав він.

Також за даними Сєнкевича, у місті фіксують пошкодження газових і водопровідних мереж.

Серед українців не обійшлося без поранених: одну людину госпіталізували медики, іншим допомагають на місці. 

Сєнкевич пообіцяв дати детальніші цифри про постраждалих "трішки пізніше".

Зазначимо, що зранку ворог атакував Миколаїв дронами "Shahed-136/131" та ракетами повітряного базування.

Росія запустила по Україні ракети - є влучання у Києві

Сьогодні вранці країна-терористка Росія запустила по Україні чергову партію ракет: українцям повідомляли про пуски боєголовок Х-101/Х-555, Х-22 та виліт бортів Ту-95 з Каспійського моря. О 7:55 ранку стало відомо, що група ракет рухається у бік Київщини.

У мережі повідомляли про вибухи як в столиці, так і в області. Згодом мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що в місті працює ППО. Є постраждалий у Дніпровському районі столиці. Також екстрені служби прямують у Голосіївський район, уточнював мер. 

Вас також можуть зацікавити новини: