Росія атакує Київ / УНІАН

Вранці середи, 7 лютого, російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами. Під ударом опинилися кілька українських міст, зокрема Київ.

Столичні пабліки повідомляють про звуки вибухів у Києві та області. За словами очевидців, в столиці було чутно серію вибухів.

Згодом мер Віталій Кличко підтвердив інформацію. За його словами, у Києві працює ППО. 

Відео дня

"Вибухи в місті. Працює ППО. Перебувайте в укриттях!" - зазначив Кличко.

Водночас Повітряні сили повідомляють, що в напрямку Києва продовжують рухатися російські ракети. Ще група ракет маневрує над Хмельницькою та Львівською областями.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак додав, що ППО активно працює. Наразі варто залишатися в укриттях.

Оновлено о 7:43. В Києві знову прогримів вибух. Мер Кличко закликав перебувати в укриттях до відбою тривоги. 

Тим часом Повітряні сили заявили про рух ракет з півдня в напрямку столиці. Наразі на Київ летить швидкісна ракета.

Оновлено о 7:52. Кличко зазначив, що після вибуху в Києві зафіксовано виклик медиків у Дніпровський район. Детальніше - згодом.

Натомість столичні пабліки повідомляють про дим в одному з районів міста.

Оновлено о 8:01. Як повідомляє КМВА, внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Дніпровському районі столиці. Оперативні служби прямують на місце пригоди.

Натомість Кличко заявив, що внаслідок атаки на столицю уламками ракети пошкоджені дві високовольтних лінії. Частина споживачів на лівому березі наразі без електроенергії.

Також мер зазначив, що внаслідок атаки росіян є постраждалий у Дніпровському районі. Медики надали йому допомогу на місці.

Оновлено о 8:09. Кличко зазначив, що пожежно-рятувальний підрозділ прямує в Голосіївській район, де, попередньо, сталося загоряння будівлі.

Оновлено о 8:29. У Голосіївському районі внаслідок ворожої атаки палає багатоповерхівка. У Дніпровському районі столиці наразі двоє постраждалих. Обом медики надали допомогу на місці.

Також Кличко повідомив, що у Голосіївському районі палають автівки та приміщення СТО. Всі служби на місці. Звернень до медиків наразі не надходило.

Також, за словами мера, пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці. Фахівці зʼясовують масштаби і невідкладно розпочнуть ремонтні роботи.

Оновлено о 8:38. Відомо про щонайменше трьох постраждалих внаслідок ворожої атаки у Голосіїському районі столиці. Як зазначив Кличко, їх ушпиталили. 

Оновлено о 8:56. Як уточнив Кличко, екстренні служби ліквідовують пожежу у 18-поверховому будинку в Голосіївському районі, а також в будівлі СТО. 

"Загалом у столиці внаслідок ворожої атаки наразі шестеро постраждалих. - Троє в Дніпровському районі, двох із них госпіталізували. Та трьох доправили до лікарні з Голосіївського району", - зазначив мер.

Ракетна атака по Україні 7 лютого

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти запустили ракети по Україні, першу групу крилатих ракет було помічено в Сумській області. 

Ракети прямували в бік Полтавської області. Згодом стало відомо, що швидкості цілі є в напрямку Павлограда. У Повітряних силах додали, що Харкову загрожує ворожа балістика. У Харкові лунали вибухи.

Також ракети полетіли на Львівщину, Хмельниччину та Київ.

Вас також можуть зацікавити новини: