Українські безекіпажні катери атакували російський флот / фото t.me/zloyodessit

Російські кораблі у бухті тимчасово окупованого Севастополя 29 жовтня атакували українські безекіпажні катери (БЕК).

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, розкривши основні характеристики БЕК.

"Радіус операційного дії даних БЕК дозволяє досягати бухти Севастополя, до якої, в залежності від точки найближчих стартів до 300 км.у перспективі, після звільнення частини Запорізької області, наприклад, Бердянська, даними бек ми зможемо надавати повноцінне вплив і на порт в Новоросійську", – зазначив експерт.

За його словами, головне те, що у цих БЕК вельми вражаюча бойова частина, що дозволяє наносити серйозні пошкодження і навіть топити, в залежності від водотоннажності, російські військові кораблі.

"Тобто, катер вартістю 250 тисяч доларів несе реальну загрозу для військового корабля вартість 400 мільйонів доларів. В даному випадку я маю на увазі фрегат проекту 11356 "Адмірал Макаров" який зараз виведений з боєздатного стану саме таким бек. Що ж, досить ефективний засіб боротьби з російською піратською флотилією, причому з вельми цікавими перспективами. Перспективами загнати абсолютно всю російську флотилію в будку, щоб носа не висовувала", – резюмував Коваленко.

Безекіпажні катери, які атакували флот РФ: характеристики

  • Максимальна швидкість – 80 км / год,
  • Радіус операційної дії – 400 км,
  • Дальність ходу – 800 км,
  • Автономність – 60 годин,
  • Бойова частина – 200 кг,
  • Вартість – 10 мільйонів гривень.

Атака на російський флот у Севастополі 29 жовтня: що відомо

Нагадаємо, рано вранці 29 жовтня, в тимчасово окупованому Росією Севастополі прогриміла серія вибухів.

Пізніше стало відомо, що надводні безпілотники USV прорвали оборону росіян у Севастопольській бухті та влучили у не менше трьох кораблів Чорноморського флоту РФ.

Ще пізніше опублікували супутникові знімки з пошкодженим російським фрегатом "Адмірал Макаров".