Експерт також вказав на те, що сили ППО України збивають майже всі дрони / фото Telegram-канал Андрія Цаплієнка

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, навіщо РФ знову почала бити по Україні іранськими дронами. Також експерт розповів, чи зможе країна-агресор забрати всі сили у ППО нашої країни, якщо продовжить атакувати нас безпілотниками.

В інтерв'ю для "Главреда" Коваленко вказав на два важливі моменти, які пояснюють, навіщо РФ знову б'є по Україні дронами. По-перше, країна-агресор просто могла отримати нову партію безпілотників з Ірану. А по-друге, РФ могла призупинити атаки дронами через погодні умови.

"Негативні корективи (зимовий період - УНІАН) для Росії, тому що ці дрони не високотехнологічні, а дуже примітивні (хоч і небезпечні потужною бойовою частиною). І тому саме в зимовий період були побоювання щодо того, що їх двигун може не працювати при низьких температурах. Ми вже бачили перші дрони, які використовувалися для ударів по Україні. Було відомо, що в них використовується інерційна навігаційна система (ІНС). Це не додало їм високої точності, але вони мали обмежену відстань використання. Російські їх модернізували, встановили блоки ГЛОНАСС, а це якийсь супутниковий зв'язок, що значно збільшило точність і ефективність використання "Shahed-136". Не виключаю і того, що Росія модернізувала ці дрони, щоб їх можна було використовувати в зимовий період", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Експерт також вказав на те, що сили ППО України збивають майже всі дрони. У нас є ефективні алгоритми, які дозволяють боротися з безпілотниками. А тому, стверджує Коваленко, великої загрози, як у перші дні, вже немає. 

"Чи зможуть вони літати взимку - може і так, але це жодним чином не змінює можливості наших комплексів ППО знищувати ці БПЛА", - додав експерт.

А ось чи зможе РФ виснажити сили ППО атаками дронів, залежить від того, скільки безпілотників є у країни-агресора і в Ірану. За словами Коваленка, вони можуть виробляти "некритичну" кількість БПЛА.  

"До того ж, наше ППО, в першу чергу, використовує комплекси малої і середньої дальності дії, тому це не буде виснаженням до того рівня, щоб ми не змогли збивати крилаті ракети", - резюмував експерт.

Атака іранськими дронами

Раніше УНІАН вже повідомляв, що 10 грудня вперше за три тижні російські дрони-камікадзе атакували енергооб'єкти в Одеській області. Після цього у ЗСУ розповіли, звідки росіяни запускали свої дрони в останні рази.

Російські окупанти почали запускати іранські дрони-камікадзе Shahed зі східної частини узбережжя Азовського моря.

Вас також можуть зацікавити новини: