Росіяни під час останніх атак запускали дрони з Азовського моря / фото / twitter.com/kms_d4k

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат розповів, звідки востаннє російські окупанти запускали дрони-камікадзе по Україні. Він зазначив, що цього разу безпілотники летіли з акваторії Азовського моря.

"З Азовського моря зараз запускають дрони-камікадзе. Зі східної частини Азовського моря, Краснодарський край. Дві крайні атаки дронів були саме звідти", - повідомив військовий в ефірі телемарафону.

При цьому він зазначив, що росіяни кілька тижнів не використовували іранські дрони, можливо, через їх брак, але Російська Федерація могла вже отримала нову партію БПЛА.

Відео дня

Іраські дрони-камікадзе проти України - що відомо

У ніч на 10 грудня окупанти вперше за три тижні вдарили іранськими дронами по об'єкту енергетичної інфраструктури в Одеської області. Внаслідок атаки у місті та області виникли проблеми зі світлом та опаленням. 

В українському командуванні вважають, що пауза в ударах БПЛА викликана недосконалістю зброї, а саме його нездатністю переносити морози.

У свою чергу аналітики Інституту вивчення війни відзначили, що Москва, швидше за все, модернізувала іранські дрони, які після трьох тижнів "паузи" знову почала застосовувати по українській енергосистемі.

Вас також можуть зацікавити новини: