Словаччина обіцяла передати Україні винищувачі МіГ-29 / getty images

Винищувачі четвертого покоління МіГ-29, які Словаччина обіцяла передати Україні, посилять систему протиповітряної оборони та наступальні можливості ЗСУ.

"Сьогодні у нас є гостра потреба у винищувальній авіації, – заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі 24 каналу. – Найближчим часом очікувати F-16 і F-15 ми не можемо, тому можемо розраховувати виключно на пострадянський ресурс авіації".

За його совами, МіГ-29 – це саме ті винищувачі, які використовуються для знищення крилатих ракет (Х-101, "Калібр") і для захисту повітряного простору від авіації ворога.

Відео дня

Крім того, МіГ-29 значно посилять наступальні можливості Збройних сил України, впевнений Коваленко.

Винищувачі МіГ-29

МіГ-29 – багатоцільовий радянський і російський багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений в 1970-х роках.

МіГ-29 призначений для знищення керованими ракетами і вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей в простих і складних метеоумовах у вільному просторі і на тлі землі, в тому числі в умовах перешкод, а також для ураження наземних цілей із застосуванням некерованих засобів ураження в умовах візуальної видимості.