У проекті закону про мобілізацію є лазівка, що дозволяє мобілізувати багатодітних чоловіків / Колаж УНІАН, фото УНІАН

Версія законопроекту про посилення мобілізації, яка зараз знаходиться на розгляді Ради, передбачає призов чоловіків, які проштрафилися з аліментами.

Тому багатодітним батькам-порушникам вже зараз варто задуматися, як покрити заборгованість. Інакше у держави будуть законні підстави забрати їх в армію, пояснила юрист Христина Очкур, фахівець адвокатського бюро "Пані в законі", яка на You Tube пояснює всі особливості проекту закону про мобілізацію.

Як відомо, офіційно законопроект 10449 досі не прийняли в Раді, але в ньому прописаний цікавий момент, які передбачають можливість мобілізації багатодітних чоловіків.

Відео дня

Відзначимо, що "багатодітними" в Україні вважаються сім'ї, у яких є троє або більше дітей неповнолітнього віку (до 18 років).

"Чоловіки, які не платять аліменти, при цьому мають троє або більше дітей, можуть потрапити під мобілізацію, незважаючи на те, що багатодітні", - уточнила Очкур.

За її словами, нова версія законопроекту внесе правки до статті 23 щодо пункту про відтермінування мобілізації для згаданої категорії українців.

"Якщо за законопроект проголосують у такому вигляді, то багатодітні чоловіки, які не платять аліменти, не зможуть скористатися правом на відстрочку", - уточнила юрист.

Вона порадила не зволікати з виконанням своїх зобов'язань, адже суми аліментів самі по собі не згорять і нікуди не зникнуть. Очкур вважає, що якщо щодо призову осіб з інвалідністю Рада ще може прийняти нові правки, то по моментах із заборгованістю аліментів - навряд чи. 

В ухилянтів відбиратимуть квартири - адвокат дала пояснення

Наразі через плутанину у версіях оновленого закону про мобілізацію багато українців не розуміють, яку з них зараз розглядає Рада, про що там говориться, і чи варто вірити чуткам про те, що людям будуть блокувати рахунки або відбирати квартири. 

Юрист Христина Очкур відповіла на "найстрашніші" з них, наприклад, розвінчавши міф про арешт майна з боку ТЦК. Що загрожує українцям в реальності і що пропонує "головний" законопроект про мобілізацію - у матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: