На Донбасі ЗСУ продовжують відбивати штурми окупантів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донеччині та Луганщині фіксується активізація фронту. На лінії зіткнення тривають вогневі контакти з російськими окупантами. 

Як розповів ефірі телеканалу "Еспресо" боєць "Легіону Свободи" Руслан Андрійко, ситуація в цих областях напружена. Тривають постійні обстріли. 

"У районі Лиман – Кремінна окупанти обстрілюють прифронтові села та знищують їх фосфором та касетними снарядами. На лінії зіткнення тривають вогневі контакти з противником", – наголосив військовий.

Відео дня

За словами Андрійка, позиції українських військових не втрачені. Усі штурми ворога було відбито.

"Ворог дрібними групами кидає штурмові загони, як зі складу мобілізованих, так і більш підготовлені загони. Відбувається по два-три штурми на день наших передових позицій, також фіксуються спроби нічних штурмів з боку противника. ЗСУ знищують ворога та працюють на нашу спільну перемогу", – додав боєць.

Ситуація на Донбасі

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що в Луганській області окупанти можуть наступати на трьох напрямках. Кількість ворожих атак збільшилася. Він зазначив, що наразі росіяни не перейшли до повномасштабного наступу, але здійснюють підготовку до нього.

Військовий експерт і аналітик Defense Express Сергій Згурець зазначив, що активні дії окупантів спостерігаються на півночі, півдні та сході Бахмута Донецької області. Він вважає, що росіянам поки що не вдається перекрити трасу на Костянтинівку, а для оборони Бахмута матимуть критичне значення бої за Іванівське. 

Водночас очільник Донецької ОВА Павло Кириленко не виключив "будь-які" сценарії у питанні щодо можливої окупації Бахмута російськими військами. Чиновник заявив, що наразі уряд та ЗСУ роблять все можливе для втримання міста.

Вас також можуть зацікавити новини: