Військовий експерт назвав найгарячіші ділянки в районі Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт і аналітик Defense Express Сергій Згурець прокоментував можливість оперативного оточення Бахмута російськими військами. Він зазначив, що активні дії окупантів спостерігаються на півночі, півдні та сході міста.

"На півночі окупанти намагаються захопити Червону Гору і пробиватися по трасі в бік Сіверська, яка є складовою частиною нашої поточної оборони. Також ворог підтягує резерви на Миколаївку для подальшого наступу на Роздолівку та Васюківку. А на південно-західному напрямку - намагаються пробитися на трасу Костянтинівка в зоні селища Іванівське", – пояснив експерт у коментарі виданню"Обозреватель".

Він вважає, що росіянам поки що не вдається перекрити трасу, а для оборони Бахмута матимуть критичне значення бої за Іванівське. При цьому Згурець зазначив, що в самому місті ситуація складна, адже на нього тиснуть з трьох сторін.

Відео дня

"За останні дні нашим підрозділам доводилося відходи з певних будівель у приватному секторі, щоб мінімізувати ризики власних втрат. Однак це не означає, що ситуація в Бахмуті не контролюється з боку наших військ", – підсумував експерт.

Бої за Бахмут - що відомо

В Адміністрації президента США вважають, що в боях за Бахмут зацікавлений ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Ситуція в місті залишається складною.

У свою чергу в британській розвідці повідомили, що просування окупантів в районі міста-фортеці створює проблеми з постачанням для українських військових.

7 лютого голова Донецької обласної Військової адміністрації Павло Кириленко не виключив "будь-які" сценарії у питанні можливої окупації Бахмута росіянами.

Вас також можуть зацікавити новини: