Експерт розповів про проблеми у російських військових / фото Генштаб ЗСУ

Бойові зіткнення в Бахмуті проходить по залізничній колії. Просування російських окупантів у місті-фортеці майже зупинено завдяки забудові західних районів, які ЗСУ перетворив на лінію оборони.

"Саме по залізничній колії ситуація стабілізована завдяки Збройним силам України. Залізничний вокзал переходить з рук в руки. Сам вокзал не настільки важливий, наскільки важливо утримати західні райони Бахмута", - розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни знову використовують тактику утилізації ПВК "Вагнер", повторюючи досвід Соледара, коли "вагнерівців" відправляли на вуличні бої, а на флангах як "загороджувальні загони" виходили десантники.

Відео дня

"Наразі в районі Бахмута роль "загороджувальних загонів" виконує 106-та дивізія повітряно-десантних військ. Дружини псковських десантників-а ця дивізія вважається однією з найбільш підготовлених навіть в системі повітряно - десантних військ - записали вже друге звернення до Путіна з приводу повної укомплектованості своїх чоловіків, тобто бійців цієї дивізії засобами індивідуального захисту", - зазначив експерт.

Він вказав, що у росіян великі проблеми з матеріально-технічним забезпеченням всіх підрозділів, що призвело до колосальних втрат.

"За оцінками самої російської сторони, втрати 106-ї дивізії становлять приблизно до 50% особового складу. Це дуже серйозні втрати, які свідчать і про успішний характер дій ЗСУ, і відповідно повної непідготовленості елітних підрозділів Збройних сил РФ до безпосередньо участі в подібного роду бойових зіткненнях", - пояснив Снєгирьов.

Крім того, він відзначив успіхи ЗСУ в районі Хромового, де українські військові утримують позиції. Також експерт вказав, що запеклі бої тривають в західних районах - вулиці Корсунського і Чайковського.

Бої за Бахмут - останні новини 

Найгарячішими напрямками фронту в Україні залишаються Куп'янське, Лиманське, Бахмутське, Авдіївське та Мар'їнське. За 17 квітня на зазначених ділянках українські воїни відбили понад 50 атак російських військ.

У свою чергу тільки прикордонники в Бахмуті відбили дві спроби росіян оточити українські позиції і ліквідували шістьох окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: