Аналітик повідомив, що важкі бої йдуть в Іванівському / фото 22 окрема механізована бригада

Складна ситуація зараз у Часовому Яру Донецької області. Російські окупанти зайшли на околиці міста і зайняв панівні висоти.

"Це погано, цього не можна було допускати", - заявив повідомив співзасновник проекту DeepState, аналітик Роман Погорілий у коментарі виданню "Обозреватель".

При цьому він зазначив, що вихід на висоту дає росіянам "оперативний простір для подальшого просування, вогневий контроль, тому що ця висота покриває дуже велику область огляду". Він вказав, що окупанти активізувалися біля Часового Яру, бо мали успіх.

Відео дня

"Як тільки вони бачать успіх на певній ділянці, туди стягуються сили. Часів Яр обстрілюється з авіації та з артилерії. Відповідно, вони почали все рівняти з землею", - розповів Погорілий.

Також аналітик повідомив, що важкі бої йдуть в Іванівському, але населений пункт ворог повністю не контролює.

"Наші військові там б'ються, намагаються стримувати тиск. Вони зайшли на висоти на північ від Іванівського, там ідуть дуже важкі бої, адже не можна давати ворогу просуватися. Якщо вони просунуться ще більше на північ, вони отримають вогневий контроль із висоти, відповідно, перекриватимуть логістику і саме наше угруповання опиниться під загрозою", - підсумував експерт.

Ситуація на фронті - останні новини

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко заявив, що російським загарбникам не вдається просунутися до міста Часів Яр, яке розташоване на захід від Бахмута.

При цьому видання The Telegraph повідомило, що окупанти зайняли приблизно 505 квадратних кілометрів території України від жовтня, коли вона почала нинішній наступ уздовж лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: