Росія вербує на війну проти України членів елітного корпусу коммандос Національної армії Афганістану / REUTERS

Спроба вербування Росією афганських спецназівців логічно випливає з її тісних зв'язків з "Талібаном" та іншими терористичними режимами.

Про це в ефірі "Настоящего времени" заявив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Данілов додав, що хоч ці командос і в якійсь мірі підготовлені, але зовсім не мотивовані.

Відео дня

"Вони не представляють із себе загрози. Якась частина змогла виїхати в Пакистан або навіть в Іран і зараз перебуває там, як у регіоні, так і за його межами. І відносно невелика частина в Таджикистані. Але це знову-таки не десятки тисяч і навіть не тисячі", - пояснив Данілов.

На запитання, чи може якось вплинути на хід війни знання спецназівців тактики США, експерт відповів: "Я не думаю, що може. Вони все одно будуть діяти в складі російських підрозділів, вони не будуть представляти із себе якоїсь однієї сили, тим більше вирішальної сили".

Як приклад Данілов згадав про ситуацію, коли Іран був змушений надіслати до лінії фронту своїх фахівців з дронів, тому що російські військові так нічому і не навчилися.

"Чому можуть навчити росіян афганські бійці, які пройшли навчання в Америці? Вони не сприймаються як приклад. Культурно вони сприймаються як щось нижче, а не ті, у кого треба вчитися", - пояснив Данілов.

Росія вербує "свіже м'ясо" на війну проти України

Раніше видання "Foreign Policy" з посиланням на джерела писало про вербувальну кампанію Росії в Афганістані. Нібито представники РФ зв'язуються зі спецназівцями, які пройшли американську підготовку, для боїв в Україні.

Тоді експерти відзначали, що ці ці сили в цілому були некомпетентними і передали країну талібам за лічені тижні.

Почастішало вербування Росією і зеків. Ув'язнених за вбивства, зґвалтування та торгівлю наркотиками відразу перекидають на гарячі ділянки фронту.

На початок жовтня в ПВК "Вагнера" вже воює понад половина з 8 тисяч завербованих зеків.

Паралельно в Росії розпочався осінній призов в армію. За підсумками часткової мобілізації, в армію РФ мобілізували понад 400 тисяч осіб

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили вже 69 220 окупантів та тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: