Україна чекає на ракети ATACMS / скріншот

Думка, що далекобійні ракети ATACMS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів – це срібна куля, яка дозволить українцям моментально змінити хід війни, – перебільшене очікування.

Так вважає співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник.

"Я бачив ряд повідомлень відомих авторів, що 8 вересня відбудеться вирішальне засідання Рамштайна. На мій погляд, це дуже важливе зібрання. Там можуть бути прийняті важливі рішення, але дещо наївно сподіватися, що один захід або рішення зможе повністю переломити хід війни", – зазначив він.

"Повертаючись до того, які можуть бути прийняті рішення, звичайно, кожне з таких рішень, що розширює спектр і збільшує кількість наступального озброєння наближає бажаний для нас і для цивілізованого світу фінал", – додав експерт.

Раніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що Кримський міст буде знищений або виведений з ладу, як тільки Україна отримає необхідну для цього зброю – далекобійні ракети ATACMS.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їх застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: