Кримський міст приречений, вважає Жданов / фото REUTERS

Кримський міст, який пов'язує тимчасово окупований півострів з Росією, буде знищений або виведений з ладу, як тільки Україна отримає необхідну для цього зброю – далекобійні ракети ATACMS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS з дальністю ураження цілей на відстані до 300 кілометрів.

Такий прогноз озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Обозревателю".

"Час Ч" для Кримського моста настав давним давно. Просто у нас досі немає засобів, щоб цей міст дістати. Якби нам передали ракети типу ATACMS, ми б вже давно дістали цей міст, і взагалі не було б ніяких проблем. У всякому разі, ми б постаралися хоча б не зруйнувати, а вивести його з ладу. Як Антонівський міст. Ми ж його не зруйнували, але зараз важка техніка пройти ним не в змозі", – зазначив він.

Відео дня

Експерт упевнений, що Україна обов'язково отримає ракети типу ATACMS найближчим часом: "Думаю, що дадуть. Може бути, у вересні, ближче до ленд-лізу".

Жданов додав, що, судячи з усього, у США "є своє бачення на хід цієї кампанії".

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їх застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: