Якщо Володимира Путіна визнають міжнародним терористом, то тоді з ним можна буде вчинити відповідно, зазначив політолог / фото REUTERS

Через повномасштабну війну в Україні президента Російської Федерації Володимира Путіна час визнати міжнародним терористом і відповідно з ним вчинити.

Главу РФ потрібно ліквідувати або шукати важелі тиску на нього, сказав політолог Микола Давидюк "24 каналу".

На його думку, всі бояться говорити про зачистку однієї людини.

Відео дня

"Моделювання українського "Енергоатому" свідчить про те, що в разі ядерного вибуху на ЗАЕС (Запорізька атомна електростанція – Ред.) можуть постраждати 40 країн і 1 мільярд осіб", – сказав експерт.

Давидюк додав, що в Україні через окупантів помирають тисячі людей.

"...час визнати Путіна міжнародним терористом і чинити з ним відповідно. Чому за Осамою бен Ладеном (засновник міжнародної ісламістської терористичної організації "Аль-Каїда" – Ред.) полювали і вбили, Каддафі (лівійський диктатор Муаммар Каддафі – Ред.) ліквідували, Хусейна (іракський диктатор Саддам Хусейн – Ред.) вбили, а Путіна бояться?" – запитав експерт.

Нагадаємо, Росія в 2014 році почала агресію проти України – навесні захопила Крим, вдерлася на частину Донецької та Луганської областей й підтримала там бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". Майже весь світ засудив російську агресію.

Рано вранці 24 лютого поточного року РФ здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Противникам, зокрема, вдалося захопити ЗАЕС і місто супутник електростанції – Енергодар. Вороги не раз обстрілювали різні об'єкти в Україні, зокрема, на території ЗАЕС. 3 вересня стало відомо, що в результаті постійних ворожих обстрілів був відключений енергоблок АЕС №5.

Заступник очільника Міністерства внутрішніх справ України Євген Єнін на початку вересня повідомив, що в нашій країні через окупантів загинули 7 тисяч цивільних, а 5,5 тис. – були поранені.

Українська влада не раз закликала визнати РФ країною-спонсором тероризму. 11 серпня Сейм Латвії визнав Росію державою, яка підтримує тероризм.

Вас також можуть зацікавити новини: