Олег Саакян розповів, як росіяни планували зірвати допомогу США нашій країні / колаж з фото REUTERS і скріншоту

Російські наративи, спрямовані на американську аудиторію, зазнали краху, і військова допомога Україні від США була ухвалена.

Про це в ефірі проекту "Тема з Мосейчук" сказав політолог Олег Саакян. "Але очевидно, що у них (у росіян, - Ред.) істерика. Для них ситуація пішла не по їх сценарію. Вони вкладали шалений ресурс зараз у те, щоби спрацювали два ключових наративи", - заявив аналітик.

За його словами, свої наративи росіяни направляли на аудиторію як Республіканської, так і Демократичної партій Штатів, і вони мали зірвати підтримку української держави. "Для лівацької аудиторії демократів це були погрози ядерної війни… Підтримка України не варта того, щоб закинути світ у світову війну. І це працювало на частину цієї аудиторії. А для республіканців: "Ну, ми розуміємо, що росіяни погані. Але й українців погані. Вибори не проводять, попів б’ють, корупція - своїх там нема. І це так само створювало ідеологічну базу", - зазначив аналітик.

Експерт підкреслив, що трапилася важлива подія - екс-президенту, лідеру республіканців та кандидату на пост очільника Штатів Дональду Трампу довелося боротися за електорат, який підтримував екс-кандидатку в президента США від Республіканської партії Ніккі Гейлі, а вона чітко заявила про проукраїнську позицію.

"Тепер Трамп був зацікавлений, щоб показати цій аудиторії, що він є командним гравцем. І його прихід в Білий дім буде приходом не тільки Трампа, а приходом республіканців. А друге - він не ставить свій егоїстичний політичний інтерес вище, ніж національні інтереси Сполучених Штатів. Як їх розуміє "ядерний", а не популістичний виборець Республіканської партії", - сказав політолог.

На думку експерта, тепер для РФ не таке важливе виділення допомоги США Україні, а її лякає зовсім інше. "Тепер два кандидати в президенти США - і Трамп, і Байден, будуть мати негативи, якщо будуть негативні картинки з України про російський наступ", - поділився думкою політолог.

Мільярдна американська допомога Україні у центрі уваги - що треба знати

Восени минулого року активна допомога американської сторони українцям "застопорилася" на тлі розбіжностей між демократами та республіканцями перед майбутніми виборами президента США. 

20 квітня 2024 року нижня палата Конгресу (Палата представників) нарешті підтримала проект закону, у якому, зокрема, передбачено виділення десятків мільярдів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки. Пізніше документ ухвалив Сенат, і після цього під ним поставив підпис Джо Байден.

Американський генерал-майор, який є представником Міноборони США, Патрік Райдер говорив, що є надійна логістична мережа, завдяки якій допомога від США може дуже швидко опинитися на українській території.

Вас також можуть зацікавити новини: