Експерт розкрив ситуацію на полі бою / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

Ситуація на лінії фронту зараз на піку, окупанти задіяли всі резерви, зазначає військовий та політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Як зазначив експерт в ефірі телемарафону Єдиних новин, Силам оборони наразі дуже важливо відбити атаки, не дати росіянам просунутись далеко.

Мусієнко нагадав, що перед окупаційними військами стоїть завдання до президентських виборів в РФ, тобто до весни, захопити Донецьку та Луганську області і ворог намагається це реалізувати. Це їх задача максимум. "Задача мінімум – це  спробувати захопити Авдіївку,  прорватися на Куп’янськ можливо, спробувати захопити Часів Яр. Я фактично зараз окреслив три основні напрямки, на яких ворог найбільш зараз активно атакує і де найбільша кількість боєзіткнень. При цьому росіяни несуть великі втрати", - зазначив він.

Відео дня

За словами Мусієнка, потенціалу РФ для ведення такого наступу вистачить на найближчі місяць-півтора. Тобто цей місяць буде ще доволі напруженим і важким, а далі активність ворога поступуво піде на спад.

"Тому що, по-перше,  математичні розрахунки – більше 5 місяців вони не можуть наступати. По-друге, вони не розвинули темп. Акщо б розвинули, то пішли б далі, і на 7-8 місяців. А наші сили їх стримали, темп ті не розвинули", - зауважив експерт.

"Фактично, вони зараз перебувають на піку, всі резерви введені в бій. Тому зараз саме піковий час навантаження на лінії фронту. Один з найважчих за цю зиму. І дуже важливо, відбити ці атаки, не дати ворогу просунутись далеко. Хоча я допускаю, що якісь тактичні успіхи у ворога можуть бути. І наносити ворогу якомога більші втрати", - продовжив Мусієнко.

Війна в Україні - актуальні новини з фронту

Як повідомляв УНІАН, Протягом минулої доби, 11 лютого, на фронті між українськими захисниками та російськими окупантами відбулося 100 бойових зіткнень.

Зокрема, на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 23 атаки ворога в районі Авдіївки та ще 18 атак південніше Тоненького та поблизу Первомайського, Невельського Донецької області.

Інший з найбільш гарячих напрямків - Мар’їнський. Там минулої доби продовжувались бої неподалік Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Там ЗСУ відбили 32 атаки. На Новопавлівському напрямку противник атакував північніше Приютного Запорізької області, але успіху не мав.

Вас також можуть зацікавити новини: