Кайл Портер і Коул Зеленко / фото CBC News

На війні в Україні загинули канадці Кайл Портер і Коул Зеленко, які вступили у Інтернаціональний легіон.

Як повідомляє CBC News, чоловіки були вбиті в районі Бахмута 26 квітня. Відомо, що вони служили в Інтернаціональному легіоні. Портер говорив журналістам, що умови на фронті нагадували м'ясорубку. "Дайте мені подумати, як мені вижити наступні кілька днів...", - написав він за три дні до того, як його вбили.

За словами їх командира, росіяни обстріляли чоловіків з артилерії, коли вони захищали ключовий маршрут постачання в місто. Портер, Зеленко і як мінімум ще троє українських солдатів сховалися в укріпленому бункері, але загинули в результаті прямого попадання.

Відео дня

У заяві сім'ї Портера йдеться, що він під час своїх місій рятував життя пораненим солдатам. За їхніми словами, українські командири рекомендували його до медалі за "доблесні дії" під Бахмутом.

У Міністерстві внутрішніх справ Канади заявили, що отримали повідомлення про загибель своїх громадян і зв'язуються з владою для отримання додаткової інформації. За неофіційними підрахунками CBC News, вони стали четвертим і п'ятим канадцями, загиблими на війні в Україні.

Інтернаціональний легіон: останні новини

Нагадаємо, що нещодавно окупанти убили в Бахмуті добровольця з США Купера Ендрюса. Чоловік потрапив у російську засідку, коли захищав евакуйованих.

У березні стало відомо про загибель колишнього офіцера Сил оборони Естонії Іво Юрака під Бахмутом.

Також повідомлялося про смерть громадянина Франції, який вступив до Інтернаціонального легіону, щоб воювати на боці України.

Вас також можуть зацікавити новини: