Аналітик Коваленко оцінив "біль" Росії від втрати кораблів "Азов" і "Ямал" / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото УНІАН

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко наголошує, що великі десантні кораблі "Азов" і "Ямал" були останніми "робочими тюленями" проєкту 775 Росії.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, говорячи про значущість удару по тимчасово окупованому півострову Крим у ніч на 24 березня.

"Крім пошкоджених і знищених об'єктів у вигляді центру зв'язку та об'єктів, пов'язаних із системою управління та інфраструктурою РВВ, вельми надихають повідомлення про ураження БДК "Азов" і "Ямал". Річ у тім, що БДК "Азов" і "Ямал" були останніми "робочими тюленями" чорноморської флотилії проєкту 775", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Він нагадав, що БДК проєкту 775 - це не просто основний робочий тюлень російського флоту, а й корабель, який Росія не може виробляти, оскільки за часів СРСР його будували на верфі "Stocznia Północna" - не в Союзі, а в Польщі, у Гданську.

"Тому, навіть якщо ці кораблі не пішли на дно, а були пошкоджені, їхній ремонт, за певних пошкоджень, просто нереальний. Чорноморський флот... Чорноморська флотилія... Судномодельний гурток...", - написав експерт.

Що відомо про останні вибухи в Криму

Увечері 23 березня в тимчасово окупованому Росією Криму прогриміли вибухи. Під час ракетної атаки три ракети Storm Shadow досягли мети.

Аналітик OSINTtechnical заявив, що ймовірно, боєголовки врізалися в головний центр зв'язку Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Як підтвердження він показав знімки супутника.

СтратКом Збройних Сил України заявив, що Сили оборони України, окрім вузла Чорноморського флоту Росії, вразили в окупованому Севастополі БДК окупантів "Ямал" і "Азов", центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Росії.

Зокрема, "Ямал" - БДК проєкту 775, був введений в експлуатацію 1988 року. Кораблі цього проекту є основою російського десантного флоту і призначені для висадки морського десанту на необладнане узбережжя. За даними ЗМІ, "Ямал" брав участь в операції із захоплення Росією Криму у 2014 році.

Вас також можуть зацікавити новини: