Захисники України максимально підготувалися до можливої атаки / фото ua.depositphotos.com

Російський правозахисник і опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю УНІАН оцінив шанси наступу РФ з Білорусі. На думку експерта, Путін не будує плани, а його командування діє в межах можливостей.

"Путін не діє за довгограючим військовим планом. За його планом, він за два-три дні повинен був взяти Київ. Вони діють в межах можливостей. Наприклад, є можливість наступати на Соледар, Бахмут – вони наступають. Є можливість тримати плацдарм на Лівому березі Дніпра на півдні -вони тримають. Чи є можливість наступати з півночі, щоб знову з Білорусі зайти в Київську область або на Волинь, щоб зупинити поставки Західної зброї? Я не знаю. Це моя особиста думка, вона, скоріше, політична, не військова", - зазначив Фейгін.

Він навів інформацію від військових експертів, які говорять про те, що РФ не зможе провести наступ. Захисники України максимально підготувалися до можливої атаки, проте в діях РФ мало логіки, тому вони все одно можуть спробувати це зробити. Рашисти думають, що атакуючи Київ вони змусять нашу країну піти на переговори.

Відео дня

"Київ - центр прийняття рішень. Треба віддати належне, що за всі ці 10 місяців не було втрати управління в такому масштабі, який давав би можливість РФ швидко реалізувати цілі так званої "військової операції". А вони постійно прагнуть до цього. Пам'ятаєте, "Зеленський поїхав до Львова","Зеленський вже в Польщі"? Була б можливість-вони б його вбили", - додав експерт.

Фейгін також пояснив, що у РФ є політичні мотиви для наступу з Білорусі. Однак Лукашенко все це розуміє, він знає, чим це для нього закінчиться.

"Лукашенко розуміє, до чого все йде, що жертва буде принесена частиною прикордонної території Білорусі. По ній будуть здійснюватися удари, по з'єднаннях російських військ, можливо, білоруським, і по об'єктах, де знаходяться батареї. Плюс сам Лукашенко стане мішенню. Я думаю, що йому передали або все пояснили, що з цього моменту він стане мішенню. Буде можливість його вбити - його вб'ють. По резиденції вдарять безпілотником або ще чимось, неважливо. Правила змінилися. Це не кінець лютого – початок березня 2022-го, коли було багато проблем і було не до Лукашенка. Зараз буде до нього. І, знаєте, цьому буде весь Захід аплодувати і говорити: "о, чудово, вбили разом з синочком, туди йому і дорога, і всій цій банді". Тому у Лукашенка є мотив чинити опір, а у Москви – мотиви його залучити і взагалі зайнятися цією операцією", - заявив Фейгін і зазначив, що вірить військовим експертам, які говорять про нездатність РФ провести новий наступ.

Що відомо про ймовірний наступ РФ з Білорусі

Інформація про те, що РФ може здійснити наступ на Україну з території Білорусі, активно обговорюється вже багато місяців. Від білоруських військових надходить інформація, що напад на Україну буде.

12 січня командувач Силами оборони розповів про ситуації на кордоні з Білоруссю. Україна поступово збільшує свої оборонні здібності, обстановка загрози не представляє.

Також стало відомо, що РФ почала перекидання з Білорусі військових зі складу 2МСД 1 ТА в Україну. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" зазначив, що, як і передбачалося, їх починають відправляти на Луганщину.

Вас також можуть зацікавити новини: