Білоруські військові повідомляють, що на Україну планують нападати, поділилася журналістка / фото t.me/modmilby

Від білоруських військових надходить інформація, що напад на Україну буде.

Білоруські військові стурбовані тим, що їх можуть відправити в РФ, а звідти на схід України, розповіла опозиційна білоруська журналістка Наталія Радіна в ефірі "FreeДом". "...інформація однозначна (надходить від білоруських військових - Ред.) - те, що буде напад на Україну", - сказала вона.

За її словами, питання в тому, чи буде здійснюватися наступ з території Білорусі.

"...зараз білоруські військовослужбовці дуже стурбовані тим фактом, що їх можу направити в Росію і з Росії вже на Донбас і, зокрема, для здійснення наступу в Запорізькій області, починаючи від Гуляйполя і далі на північ...", - додала Радіна.

Загроза нового нападу з Білорусі - найважливіші новини

Російські війська вдерлися в Україну з Білорусі рано вранці 24 лютого, але пізніше наші захисники їх прогнали. З білоруської території нашу країну не раз обстрілювали.

Потім у Білорусь прибули мобілізовані з РФ, і там постійно проходять військові навчання. Білоруських військовозобов'язаних звали до військкоматів.

Наприкінці грудня в Державній прикордонній службі України повідомили, що у Білорусі перебувають понад 10 тисяч російських солдатів. За даними відомства, такої кількості сил ворогу не вистачить для нового наступу на українську державу.

РФ активно перекидала техніку в Білорусь. На початку січня з'явилася інформація, що Росія відправила ешелон з військовою технікою, і на вантажівках є символи "Z".

Вас також можуть зацікавити новини: