Окупанти зосереджують основні зусилля на побудові оборонних рубежів / фото ДСНС

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи буде Росія атакувати Кривий Ріг. На його думку, зараз країна-агресор не зможе вести наступ в цьому, а також в Миколаївському, напрямках.

Про це він розповів під час прямого ефіру на своєму YouTube.

"Ну, скажу так, що загроза мінімальна і вона в принципі не змінилася від того, що збільшилося угруповання. Річ у тому, що Російська Федерація на сьогоднішній день навряд чи буде здатна провести наступальну операцію в напрямку Кривого Рогу або навіть в напрямку Миколаєва. Вони основні зусилля зосереджують на побудові оборонних рубежів, а також на організації та веденні оборони від контрнаступу наших Збройних сил", - повідомив Жданов.

Також експерт поділився позитивним прогнозом і відзначив успіхи Збройних сил України. Наші захисники відкинули ворога майже на 20 кілометрів.

"Тим більше на Криворізькому напрямку ми відкинули ворога майже на 20 кілометрів у напрямку від Високопілля в напрямку Нової Каховки. Ось там ми просунулися до 20 кілометрів. Так що лінія фронту відійшла навіть далі від Кривого Рогу, тому загроза Кривому Рогу на сьогоднішній день мінімальна", - зазначив експерт.

Війна в Україні: ситуація на фронті

На тлі невдач і поразок РФ все одно не відмовилася від ідеї захопити Київ. За словами генерал-полковника Сергія Попка, ризик для столиці з боку російських окупантів нікуди не зникав.

Тим часом сьогодні стало відомо, що українські військові звільнили від окупантів ще одне селище на Луганщині. При звільненні населеного пункту ЗСУ поповнили наш обмінний фонд полоненими, а в якості трофеїв взяли велику кількість техніки ворога і зброї.

Також УНІАН вже повідомляв, що сьогодні Україна повернула 50 захисників з російського полону. Вдалося звільнити 12 бійців НГУ, 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 з ТрО, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних.

Вас також можуть зацікавити новини: