Жителі РФ масово підтримують політику Путіна / фото скріншот

Російський адвокат Марк Фейгін переконаний, що російське населення мовчки витерпить нову хвилю мобілізації, якщо Кремль оголосить про такий крок.

"Путіна давно повинні були четвертувати за те, що він зробив. А зараз, забравши все, що було в середньостатистичного росіянина, його і далі підтримують. Спочатку він забрав в росіян економічну та політичну свободу. Потім в росіян забрали всі громадянські права й обіцяли, що ніколи не заберуть в них право на життя. І зараз цих середньостатистичних росіян кидають на забій в Україну", - пояснив Фейгін для "Еспресо".

Правозахисник вважає, що росіяни не повстануть проти Путіна і після втрати Криму.

Відео дня

"Путін почав забирати в росіян останнє - право на життя. Їх кидають на війну з Україною. І росіяни йдуть на забій, як худоба. Їх просто перемелюють на фарш в Україні. Звісно, це феномен. Для Путіна ж це порятунок і здивування. Він піде далі. І, якщо раніше я вважав, що є якась точка неповернення, то зараз я так не думаю. Росіяни не повстали, коли їх розбили в Харківській та Херсонській області. Не здивуюсь, що і після втрати Криму вони не повстануть проти путінського режиму", - додав він.

Крим - ключ до розвалу Росії

Російські загарбники почали будувати на території окупованого півострова фортифікаційні споруди. Ці роботи та риття окопів почалися в Армянському та Джанкойському районах Криму. 

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що попри заяви про високу підтримку Путіна росіянами, вони вже на межі. Він прогнозує, що деокупація Криму українськими військами може стати тригером для серйозних політичних змін у Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: