Росіяни атакують Україну ударними дронами / скриншот

Російські окупаційні війська вчергове атакують Україну дронами. У кількох областях лунає повітряна тривога. 

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, декілька ударних БпЛА типу "Shahed" з Чорного моря летять в напрямку Одеської та Миколаївської області. Дрони прямують в Одеси, Коблево, та Очакова. Крім того, раніше повідомляли про загрозу застосування ударних дронів противника у Вінницькій області.

О 00:14 у ПС ЗСУ заявили, що фіксували групи БпЛА над Ізмаїльським районом Одеської області.

Відео дня

"Ізмаїльський район, хутко рушайте у безпечні місця, якщо ви ще не там. Знаходьтеся в укриттях до відбою", – написав очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Оновлено 00:21: "Загроза по ударних БпЛА для Миколаївської та Одеської областей! Спостерігається декілька груп з Чорного моря!" – написали військові.

Станом на 00:23 карта тривог виглядає так:

скріншот

Оновлено 00:25: Відбій тривоги у Вінницькій області.

Оновлено 00:40: Загроза застосування ударних БпЛА у Дніпропетровській області, там оголошено повітряну тривогу.

Оновлено 01:44: У Дніпропетровській області нещодавно оголосили відбій тривоги. Тим часом Повітряні сили попередили про загрозу застосування ударних дронів у Кіровоградській області. 

Оновлено 01:55: Тривога знову лунає у Вінницькій області – там також є загроза застосування "шахедів". 

Водночас голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович закликав мешканців не залишати укриттів. 

скріншот

Оновлено 02:13: Повітряна тривога через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА оголошена і на Черкащині.

Водночас у Сумській та Запорізькій областях сирени ввімкнули через ракетну небезпеку. На Харківщині, Дніпропетровщині та Донеччині теж тривога – там є загроза застосування ворогом балістичного озброєння.

Оновлено 03:18: Станом на цю мить повітряна тривога все ще триває в Полтавській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській областях. На Запоріжжі, Дніпропетровщині, Донеччині, Харківщині, Вінничині та Сумщині біля 02:50 було оголошено відбій. 

Атаки дронів по Україні

Російські загарбники останнім часом стали частіше застосовувати ударні дрони типу Shahed. Зокрема, в ніч проти 26 вересня росіяни атакували Одещину

Під ворожий удар потрапила припортова інфраструктура в Ізмаїльському районі області. Пізніше стало відомо, що росіяни атакували поромний комплекс на кордоні з Румунією. З під вогню ледь встигли вивезти автобус із дітьми.

Вас також можуть зацікавити новини: