Окупанти знову вдарили по Запоріжжю \ фото УНІАН, Олександр Прилепа

Російські окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю, внаслідок чого руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

За його даними, ворог випустив ракети по обласному центру та околицях міста.

Відео дня

"Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Відпрацювали сили протиповітряної оборони", - повідомив голова Запорізької ОВА.

При цьому він закликав жителів міста бути обережними і, якщо помітили нерозірваний боєприпас або його залишки - не підходити близько, не фотографувати, а повідомити про знахідку рятувальникам. Також Старух закликав не розголошувати інформацію щодо обстрілів.

Обстріли Запоріжжя

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому росіяни захопили значну частину Запорізької області. Найбільші міста області – Бердянськ, Мелітополь, Токмак, Енергодар (де розташована найбільша в Європі АЕС – Запорізька) потрапили під окупацію. Обласний центр знаходиться під контролем України. 

23-27 вересня окупанти провели так званий референдум на Запоріжжі та Херсонщині про від’єднання від України.

Разом із тим обласний центр, Запоріжжя, який ворог обстрілював впродовж всієї повномасштабної війни з різною регулярністю, під час проведення "референдуму" та після нього почав все частіше зазнавати обстрілів. 

Зокрема, 2 жовтня російські окупанти поцілили по Запоріжжю та передмістю чотирма ракетами С-300, зруйновано промислову інфраструктуру.

30 вересня окупанти вдарили по колоні цивільних автомобілів, які очікували в черзі на виїзді із міста до тимчасово окупованої території. Загинула 31 людина.

24 вересня також було відомо про щонайменше п'ять "прильотів", одна ворожа ракета поцілила у житловий сектор обласного центру та спровокувала пожежу в багатоповерховому будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: