На лівобережжі Херсонської області наші захисники намагаються об'єднати плацдарми, вважає експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і українська сторона вже офіційно підтвердила, що наші бійці закріпилися на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Військовий оглядач Денис Попович сказав, що зараз українські воїни намагаються об'єднати плацдарми.

Оскільки є дуже багато факторів, не можна сказати, яким буде формат подальшого контрнаступу захисників України, поділився думкою відомий експерт в ефірі каналу "FreeДом".

"Так, закріпилися на лівому березі, так створили якісь плацдарми, так, зараз намагаються ці плацдарми об'єднати в один. Для того, щоб туди перегнати техніку і щось робити у ширшому форматі....", - сказав він.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто знати

В американському Інституті вивчення війни (ISW) раніше вже не раз повідомляли, що Збройні сили України мають успіхи на лівобережній частині Херсонської області, проте офіційно ця інформація не була підтверджена.

17 листопада в українській армії вперше підтвердили закріплення на плацдармах на лівому березі Дніпра. Про успіхи повідомило командування морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ. За його даними, бійці провели серію успішних операцій і змогли закріпитися на кількох плацдармах.

Довідка УНІАН. Плацдарм - це територія, зазвичай обмежена оборонною лінією, де розташовані війська для проведення бойових операцій. Плацдарми використовуються для встановлення контролю за стратегічно важливими регіонами чи для забезпечення бази для подальших військових дій. Мета плацдарму, зокрема, забезпечити життєво важливі ресурси для військових сил.

Вас також можуть зацікавити новини: