Три Су-34 потрапили під роздачу Patriot / фото wikimedia.org

Авіаексперт Валерій Романенко оцінив "блискуче сплановану операцію" на півдні України щодо знищення одразу трьох російських літаків Су-34.

"Це найімовірніше дійсно Patriot, бо ми ж отримали від Німеччини черговий комплекс, і наші хлопці були вже на нього підготовлені. Тож якщо згадати "Брянську народну республіку", яка була у травні", - сказав він в інтерв'ю Radio NV.

Експерт нагадав, що там була десь така ж ситуація, коли "одночасно два літаки, три гелікоптери зрешетили так, що, мабуть, не підлягають ремонту".

Відео дня

"А тут ситуація, коли росіяни йшли з КАБами. А вони на південному напрямку в окремі дні скидали до 100 КАБів - крилатих авіаційних бомб. Зараз три машини летіли і потрапили під роздачу всі разом. Бо вони трішечки не врахували, що Patriot по аеродинамічних цілях працює на дальності 160 кілометрів", - додав він.

Збиття російських Су-34 - деталі

22 грудня опівдні на Південному напрямку російські загарбники втратили три винищувача-бомбардувальника Су-34. Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук зазначив, що серія дописів під рубрикою "ВЕЧНОГО ПОЛЕТА, БРАТЬЯ" продовжується. 

Речник Повітряних сил Збройних сил Юрій Ігнат уточнив, що операцію спланував командувач Повітряних сил. При цьому нагадав, що раніше була інша "блискуче спланована операція". 

Вас також можуть зацікавити новини: