Росіяни втратили одразу три бомбардувальника Су-34 / фото wikimedia.org

Сьогодні опівдні на Південному напрямку російські загарбники втратили три винищувача-бомбардувальника Су-34. Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук

Він зазначив, що серія дописів під рубрикою "ВЕЧНОГО ПОЛЕТА, БРАТЬЯ" продовжується. За словами Олещука, на шматку одного із "Шахедів", збитого українськоою ППО в ніч на 22 грудня залишилося письмове послання від окупантів: "сDохните сYки".

"Чудова ідея! Ось вам наша відповідь!", - зазначив Олещук, повідомляючи про "відмінусовані" російські літаки.

Відео дня

Олещук не уточнив, чи були ці Су-34 збиті в повітрі, чи вражені на аеродромі, але подякував усім "за бойову роботу".

Оновлено о 14:52. Російський військовий блогер Fighterbomber, близький до російської військової авіації, визнав втрату Росією літаків і повідомив, що принаймні частина пілотів загинула. Він також переконаний, що Су-34 були збиті із американського комплексу Patriot.

скріншот

Атака дронів 22 грудня

Як повідомляв УНІАН, у ніч на сьогодні, 22 грудня, ворог вчергове атакував Україну, застосувавши 28 БПЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони 24 ударні БПЛА знищено.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що росіяни запустили безпілотники з таких районів - російський Приморсько-Ахтарськ, Курськ та Чауда (Крим). 24 БПЛА знищені у межах Київської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Рівненської, Хмельницької та Житомирської областей.

Зокрема, окупанти атакували Київ безпілотниками. У Соломʼянському, Дарницькому та Голосіївському районах впали уламки безпілотників, пошкоджено будівлі, зокрема, житловий багатоповерховий будинок. 

На півдні України внаслідок атаки дронами є влучання, сталися руйнування та пожежі. На Миколаївщині на одному з інфраструктурних об'єктів спалахнула пожежа, яку вже ліквідовано. На Одещині ворог знов намагався поцілити по припортовій інфраструктурі, але сили протиповітряної оборони спрацювали ефективно. Втім, уламками збитого БпЛА пошкоджено зерносховище, сталося займання, яке швидко приборкали співробітники підприємства.

Вас також можуть зацікавити новини: