Сєнкевич розповів про деталі нічного обстрілу Миколаєва / фото t.me/Nazars_look

В ніч проти 27 квітня російські окупаційні війська вдарили по Миколаєву ракетами "Калібр", вбивши одну людину та травмувавши ще десятки осіб. Пошкоджено понад сотню будівель. 

Як розповів в ефірі "24 каналу" мер Миколаєва Олексанр Сєнкевич, ворог випустив по місту чотири ракети. При чому уламки свідчать, що ці боєприпаси є новими. 

"Зазнали пошкоджень понад сто різних об'єктів, багатоквартирний будинок, декілька приватних будинків, краєзнавчий музей, коледж, адміністративні будівлі та інше", – додав міський голова. 

Відео дня

За словами Сєнкевича, 43 людини дістали поранень. 20 постраждалих отримали допомогу на місці, ще 23 доправили до лікарні. Серед них – двоє дітей, вони у стабільному стані. Зазначається, що поблизу з місцем удару немає жодних військових обʼєктів. 

"Дуже символічно, що одна з ракет влучила в місце, яке називалося сквером "Доброти" і зруйнували невеличкий пам'ятник, який ми планували демонтувати самі, на честь дружби міста Миколаєва і міста Москви, колись подарований мерією Москви", – розповів Сєнкевич.

Нічний обстріл Миколаєва 27 квітня

Вночі 27 квітня у Миколаївській області було оголошено повітряну тривогу. У місті пролунали декілька вибухів, спочатку повідомлялося, що росіяни обстріляли Миколаїв ракетами С-300, проте згодом стало відомо, що били "Калібрами".

Речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомив, що ворог бив із акваторії Чорного моря. З огляду на те, що це високоточна зброя, яка працює по координатах наведення, Назараз зазначив, що це очевидний факт терору мирного населення.

Вас також можуть зацікавити новини: