РФ кинула у "м'ясорубку" своє найкраще угруповання, вважає експерт / фото ua.depositphotos.com

Російське командування кинуло своє найкраще на фронті в Україні угруповання військ у наступ, хоча потенціал у нього був оборонний, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Група військ РФ у тимчасово окупованій Луганській області і справді одна з кращих за комплектацією особового складу, штатною комплектацією підрозділів технікою і за забезпеченням. Але тільки тому, що всі інші угруповання військ у зоні бойових дій гірше за неї. Вона найкраща не тому, що у цілому найкраща, а тому, що у решти справи йдуть набагато гірше", - пояснив експерт.

На його думку, дане угруповання військ досить довго могло б тримати оборону, але не наступати.

Відео дня

"Кілька висновків, які ви повинні зробити. Перший - який результат цього наступу за минулі півтора місяці? Другий - коли ви кидаєте війська, придатні більше для оборони, у наступ, який не приносить результатів, чим це закінчиться у перспективі для можливостей цією групою військ вести оборонні дії? Висновки напрошуються самі. Російське командування кинуло своїх лемінгів у "м'ясорубку", яка може завершиться досить передбачувано для всього плацдарму, і ми розуміємо не на чию користь", - підсумував Коваленко.

Втрати Росії в Україні - що повідомлялося

Як писав УНІАН, спільні Бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року орієнтовно склали близько 252 тисяч 780 осіб особового складу. За добу Збройні сили України знищили ще понад 500 російських окупантів.

Крім того, РФ втратила на полі бою не менше: танків - 4 тисяч 290, бойових броньованих машин - 8 тис. 318, артилерійських систем - 5 тис. 43, реактивних систем залпового вогню - 713, засобів протиповітряної оборони ворога - 471, літаків - 315, вертольотів - 313.

Вас також можуть зацікавити новини: