Росія поширює фейки про нібито підготовку  теракту в Умані / фото УНІАН

Російські окупанти почали розганяти фейк про нібито підготовку "київським режимом" теракту в Умані. Так ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів в Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації. Зазначається, що 15 вересня в Умані зберуться десятки тисяч прочан-хасидів для святкування Рош га-Шана.

"За словами пропагандистів, після теракту українська сторона начебто планує звинуватити росію у "злочинах проти людяності", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Українців закликають не піддаватися на ворожі маніпуляції, реагувати на сигнали повітряної тривоги, дотримуватися правил безпеки й довіряти лише джерелам верифікованої інформації.

"Поширюючи подібні фейки, ворог намагається створити собі інфоалібі для майбутніх терактів на території України", – наголосили в ЦПД.

фото ЦПД

Фейки РФ про Україну

Днями російська пропаганда зганьбилася черговим фейком про очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, якого до цього неодноразово "ховала". За версією росіян, в Буданова нібито є британський паспорт, який йому вручив особисто Борис Джонсон.

Раніше росіяни запустили новий фейк про "українця-націоналіста", який разом із трампістами "штурмував" Капітолій у Вашингтоні у січні 2021 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: