Росія готується до нового вторгнення / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Раніше в українській розвідці заявили, що новий наступ росіян ймовірний з трьох напрямків - Донецького, Луганського та Запорізького. Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі 1+1 розповів, що окупантам буде непросто всюди. 

"На Луганському напрямку дуже гаряче, там постійно йдуть бойові дії. Але ворогові ніде не просто... Українські сили тримаються, а ворог підтягує сили. Можна сказати, що певною мірою цей "повзучий наступ" вже триває", - каже він.

За словами експерта, новий наступ дійсно може бути й до 24.02.2023 - річниці повномасштабного вторгнення до України, а може бути й раніше. Ймовірні й додаткові напрямки для атаки, каже він. Може додатися Харківщина, Куп'янщина, ймовірний рух на Лиманський напрямок.

"На Запорізькому напрямку теж не буде просто. Російські війська провели там фактично розвідку боєм попередні 2 тижні, але відступили. Вони промацували ділянки, де може бути слабкіша наша оборона, щоб спробувати її проривати. Це була підготовка до наступу", - вважає Мусієнко.

Новий наступ Росії: коли він може статися

Видання Financial Times 5 лютого повідомило, що українській владі передали інформацію про новий наступ Росії, який може відбутися протягом 10 днів. При цьому ймовірним напрямком атаки аналітики називають західну частину Луганської області в районі Кремінної та Лиману.

У Міноборони України заявляли, що РФ може приурочити свій новий наступ до 24 лютого. Вони можуть наступати на двох напрямках - на Донбасі або на півдні.

У січні Генштаб повідомляв, що незабаром Росія спробує вийти на адмінкордон Донецької області та захопити лівобережну частину Запорізької області.

7 лютого 2023-го Інститут вивчення війни зазначив, що російські окупанти поспішають почати новий масштабний наступ. Вони хочуть встигнути до надходження важкої західної техніки до України.

Вас також можуть зацікавити новини: