Росія випалює всі свої резерви на північно-східному фронті, - експерт

Росіяни випалюють усі свої резерви на північно-східному фронті. У противника не вистачає ресурсів для змін на лінії зіткнення.

Про це в ефірі каналу "Еспресо" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. За його словами, значних змін на лінії фронту росіяни не досягли з середини жовтня.

"Росіяни на початку жовтня розпочали наступ на багатьох ділянках, починаючи з Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки. Впродовж 3-х місяців загарбники намагалися вплинути на ситуацію на лінії фронту. Але, якщо подивитися на мапу, то суттєвих змін не відбулося, окрім захоплення росіянами повністю зруйнованої Мар'їнки. При тому, що на Авдіївському напрямку ворог втратив близько 13 тис. особового складу, 400 одиниць бронетехніки. І там так само для противника позитивних змін немає", - зауважив Згурець.

Відео дня

За його словами військового експерта, Авдіївка й далі захищається, ЗСУ проводять контратаки в районі Степового, де противника відкинуто в бік залізниці. На всіх ділянках фронту ситуація залишається складною, але у противника не вистачає сил і засобів для змін на лінії фронту.

"Те, що ворог спробує створити лінію безпеки в глибині української території, зокрема в зоні Харкова або інших ділянок на півночі, то це не виглядає реальним і раціональним. На цих ділянках у ворога є десь до 20 тис. особового складу. Інформації про накопичення сил немає. Фактично, усі свої резерви росіяни зараз випалюють на лінії зіткнення у 850 км", - зазначив експерт.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Минулої доби на фронті відбулося 77 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Найгарячіше було на Мар'їнському та Авдіївському напрямках.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

Вас також можуть зацікавити новини: