РФ потребує інтервалу в 2-3 тижні для нової масованої атаки по Україні / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко уточнив, що Росія в рамках масованих ракетних ударів по Україні витратила весь боєкомплект, який збирала в період з 9 березня по 28 квітня.

Він нагадав, що саме з цього числа ворог посилив повітряний "терор" територіями України. На даний момент росіяни використовують залишки продукції, яку випускає її промисловість. Ці ракети навіть не проходить технічного контролю після випуску.

"Тобто, окупанти не відмовилися від системних ударів, але обмеженим боєкомплектом, що обумовлено складнощами виробництва", - зазначив він.

Відео дня

За словами Коваленка, без перерви з інтервалом у 2-3 тижні РФ не зможе реалізувати новий масштабний удар по Україні: агресор позбавлений можливості одночасно накопичувати ракети і ними ж бити.

"Реалізовувати масовані ракетні удари, кількісно більше 50 одиниць, РОВ найближчим часом не зможе. Тільки якщо візьме паузу в 2-3 тижні й накопичить необхідний боєкомплект. Можливості одночасно накопичувати та завдавати ударів у РОВ - немає", - підкреслив військово-політично оглядач. 

Сьогодні РФ запустила по Україні 17 ракет

Нагадаємо, що в ніч на 26 травня окупанти запустили по областях України і Києву 17 ракет і 31 дрон-камікадзе. За даними Повітряних сил ЗСУ, всі цілі вдалося збити.

Зокрема, ворог використав для масованої атаки 10 крилатих ракет Х-101/Х-55 та 7 зенітних керованих ракет з-300/з-400. Цього разу напрямок атаки було зміщено на схід, у бік об'єктів критичної інфраструктури, уточнили ЗСУ.

За даними ОВА Дніпропетровської області, ця ніч була надважкою для Дніпра - там ворог цілився в кілька приватних підприємств. Також уламки ракет впали в Оболонському та Святошинському районі столиці, повідомила Київська ОВА.

Вас також можуть зацікавити новини: