Залізницю завжди важко перетинати під час боїв / УНІАН

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що з військової точки зору залізницю перетинати важко, однак для військового потенціалу пробити "фортецю з вагонів", яку облаштували російські окупанти, не буде особливою проблемою.

"Ця інформація зацікавила багатьох, бо виглядає дещо дивною, тому що ворог дійсно намагається посилити фортифікацію такими незвичними способами, використовуючи старі вагони. На 30 км розтягнули та заставили цими вагонами усю ділянку від Оленівки до Волновахи. Ймовірно, що комусь не дають спокою "лаври" Суровікіна з бетонними спорудами, і хтось вирішив створити ще якісь рішення для утримання тимчасово окупованої території", - пояснив він в ефірі "Еспресо".

За словами експерта, на прикладі Авдіївки видно як складно перетинати залізницю. Коли загарбники намагаються рухатись у бік Коксохіму і виходять на колії, їх знищують ЗСУ, оскільки важкій техніці важко перетнути таку ділянку. Водночас Згурець наголошує, що коли прийде час, то у військових не буде труднощів з руйнуванням "фортеці з вагонів", яку створили росіяни.

Відео дня

"Але у будь-якому разі ворог на це витратив час, вважаючи, що це якесь оригінальне рішення. Побачимо, з яким сенсом та логікою це було збудовано. У мене це поки викликає певне здивування. Хоча ця ділянка залізниці й раніше не працювала. Однак сама логіка тромбування цієї залізниці вагонами є дещо дивною, як на мене. Давайте будемо аналізувати далі та детальніше поставимося до цього факту, аби зробити більш глибокі висновки, чи є логіка у цих діях, чи ворог вважає, що черговий рубіж для нього буде більш безпечним на додаток до вже існуючих його фортифікацій на цій лінії", - резюмував Сергій Згурець.

"Цар-потяг" на окупованій території - що відомо

Нещодавно український моніторинговий проект DeepState повідомив, що росіяни зібрали на окупованій частині Донецької області "цар-потяг". Він складається із понад двох тисяч вагонів і тягнеться аж на 30 км. 

Суцільна конструкція із товарних вагонів розташована на залізничній гілці, що тягнеться від селища Оленівка до Волновахи. Ймовірно, для спорудження цієї оборонної лінії ворог використав вкрадені в Україні вагони.

Вас також можуть зацікавити новини: