Олексій Арестович / фото УНІАН

Радник Офісу президента України Олексій Арестович назвав свою заяву про збиття російської ракети ППО в Дніпрі серйозною помилкою.

Скандал навколо висловлювання він прокоментував у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube. За його словами, така хвиля засудження в мережі могла бути викликана сильною напругою в суспільстві, або організована мережею ботів. 

"Це організована компанія. Яку вільно чи мимоволі підхопили люди, травмовані цією війною і цим злочином", - сказав він, додавши, що це була інформаційна операція, проведена "опозицією разом з росіянами".

Відео дня

Він приніс свої вибачення людям, яких поранили його слова. "Я сьогодні хочу реально вибачитися, реально принести вибачення родичам і близьким загиблих і постраждалих. Жителям Дніпра, які особисто переживають цю трагедію і які чули один вибух, знають, що ракета була одна. А також всім українцям і не українцям, яких мої слова теж зачепили", - сказав Арестович.

Заява Арестовича про удар по Дніпру

Нагадаємо, що 14 січня російські терористи завдали ракетного удару по Дніпру. Ракета Х-22 зруйнувала цілий під'їзд житлової багатоповерхівки, в якій проживали понад 1,1 тис. осіб.

Увечері Арестович заявив, що цю ракету, нібито збила українська ППО. У повітряних силах ЗСУ спростували його слова.

Слова радника ОП підхопили російські пропагандисти. Це викликало бурхливу реакцію в соціальних мережах.

Пізніше Арестович сказав, що почув версію про збиття ракети від знайомого - колишнього бійця сил ППО з Дніпра. Він підкреслив, що це була лише версія.

Вже після цього Арестович видалив свій пост і написав, що "відкликає вибачення". Він сказав, що під час ефіру двічі сказав слова "судячи з усього" і "ще розбиратися і розбиратися".

16 січня стало відомо, що у Верховній Раді України збирають підписи, щоб звільнити Арестовича.

Вас також можуть зацікавити новини: