На думку експерта, друга зона вогневої рівноваги триватиме до весни / фото Міноборони України

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник заявив, що Україна й РФ заходять у другу фазу стратегічної вогневої рівноваги, коли жодна зі сторін не може просуватись вперед.

"На мій погляд, ми заходимо у другу фазу стратегічної вогневої рівноваги. У першій фазі ми були із середини травня до початку вересня. Тобто ні ми не мали можливостей великих контрнаступальних дій, ні противник не міг рухатися вперед, доки не склалася надуспішна Харківська операція, а в листопаді - не менш успішна Херсонська", - зазначив Черник для "Еспресо".

На думку експерта, друга зона вогневої рівноваги триватиме до весни. Він зауважив, що хто краще обдурить противника, той і матиме перевагу на полі бою, навівши приклад Балаклійсько-Куп'янської операції, котра була вдалою, хоча її ніхто не зміг спрогнозувати.

Відео дня

"На відносно твердому ґрунті збережеться така ж логіка дій, як зараз. Якщо ґрунт буде в’язким і важка техніка не зможе рухатися, то ми переходимо в затяжні, довготривалі дуелі. І в частині якості ми в 10 разів кращі. Однак у частині кількості противник щонайменше вдвічі й досі нас переважає. Отже, рівновага: наші якісні залпи, які досягають мети, на їхні кількісні залпи, які не дають нам рухатись уперед", - додав Черник.

Війна в Україні

24 листопада командування ЗСУ екстрено записало відеозвернення до білоруського народу.

Розвідка зазначила, що Росія перекидає на схід України десантників.

За минулу добу українська авіація завдала 12 ударів по противнику.