РФ перекинула на Донбас десантників, можливо, для підсилення наступу на Бахмут / фото REUTERS

Російська Федерація, ймовірно, упродовж останніх двох тижнів перекинула на Донбас серйозно ослаблені підрозділи повітряно-десантних військ, які у вересні та жовтні брали участь в утриманні захопленої території на західному березі Дніпра в Херсонській області.

Можливі оперативні завдання для ворожих десантників - підсилення наступу на Бахмут Донецької області чи підтримка оборони в зоні Кремінна - Сватове в Луганській, повідомляє Міноборони Великобританії, посилаючись на відомості розвідки.

Британська розвідка дізналася, що деякі підрозділи десантників підсилили мобілізованими.

Відео дня

"…Хоча цей погано навчений персонал погіршить те, що видається за елітні сили, Росія, ймовірно, розмістить ці підрозділи у секторах, які вважаються вкрай важливими", - йдеться в матеріалі.

Варто зазначити, що президент Росії Володимир Путін 21 вересня оголосив в своїй країні "часткову" мобілізацію. Також супротивник активно "мобілізував" жителів окупованих територій.

Війна з Росією в Україні 2022 - найважливіші новини

9 листопада стало відомо, що РФ вирішила відступити з правого берега Херсонської області на лівобережжя через серйозні проблеми з постачанням. Вже 11 листопада у Херсон зайшли наші воїні.

19 числа голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що Росія перекидає в Луганську область залишки професійних військових - десантників. За словами чиновника, вони не здатні на контрнаступ.

Варто зазначити, що на Донбасі йшли найзапекліші бої, супротивник там кожен день зазнавав величезних втрат.

Вас також можуть зацікавити новини: