Україна нарощує виробництво зброї / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Іноземні виробники зброї готові починати виробництво в Україні. Міністр з питань стратегічних галузей Олександр Камишин анонсував новини про це незабаром.

"Іноземні партнери бачать і розуміють, що Україна дає великі можливості для їхніх виробників озброєння. І перші з них вже готові починати виробництво в Україні. Ми говоримо про великі компанії і про менші компанії, які рухаються зазвичай швидше. Ви ще до Форуму оборонних індустрій почуєте про початок такого виробництва", - сказав він.

Також Камишин зазначив, що і в Україні з'являються потужні місцеві виробники зброї.

Що стосується українського ВПК, то міністр заявив про нарощування виробництва:

"Ми вже виробляємо більше, збільшуємо виробництво постійно і без зупинки. Але скільки б ми не виготовляли, нам все одно потрібно набагато більше для нашого фронту. Тому ми все ще залежимо від імпорту і вдячні нашим партнерам за підтримку... Наші головні успіхи все ще попереду. Зараз золотий час для українського сектора ВПК, тому що є можливості реалізовувати наробки, усі розробки, які були накопичені в останні роки. А я повинен сказати, що у нас у статусі розробок і у статусі дослідних зразків є досить багато хороших виробів, які дуже знадобляться нашим Збройним силам оборони, і найближчим часом ви будете бачити все більше таких виробів на фронті".

Світові виробники зброї - "Укроборонпром" піднявся в рейтингу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний концерн "Укроборонпром" посів 65 місце в рейтингу світових виробників зброї за доходами.

Повідомлялося, що таким чином за рік "Укроборонпром" піднявся на 24 позиції. У 2022 році дохід компанії зріс на 70% - до $1,25 млрд проти $754,75 млн у 2021 році. Трохи більше половини зі ста компаній у списку є американськими.

Вас також можуть зацікавити новини: