Ситуація на Авдіївському напрямку залишається складною / скриншот

Речник Об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону розповів про "хвилі" російських окупантів на Авдіївському напрямку, де ситуація залишається складною.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації довкола Авдіївки, він наголосив, що ситуація є динамічною та постійно може змінюватися. Стосовно Авдіївського напрямку Лиховій зауважив, що там росіяни зосереджують найбільші атакувальні зусилля.

"На ньому ситуація залишається складною. 25 атак вчорашніх ворог проводив в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське і Невельське", - сказав він.

Відео дня

За словами речника, той частковий успіх, який подекуди на цьому напрямку має ворог, пов’язаний з тим, що російські війська підтягують резерви та застосовують більші сили.

"Крім мотострілецьких бригад, яких там на Авдіївському напрямку одразу п’ять задіяно, це підрозділи спеціального призначення, це якісь тихоокеанські навіть підрозділи. І ворог там атакує вже не просто малими штурмовими групами, а він атакує підрозділами чисельністю як мінімум рота, а то і до батальйону, якщо це порахувати", - зазначив Лиховій.

Водночас він сказав, що цей наступ не є одномоментним, і це не є наступом колоною, коли йде велика колона з танками, бронетехнікою та великою кількістю особового складу.

"Але це має вигляд таких "хвиль" і в кожній з цих "хвиль" йде їхня чисельність десь в районі взводу або навіть більше", - сказав речник і додав, що одна така "хвиля" може бути до 100 осіб.

Лиховій наголосив, що чим більше росіян наступає, тим більше їх знищується. Він повідомив, що на всій операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" за минулу добу втрати ворога в живій силі склали 431 особу вбитими та пораненими. Також було знищено 40 одиниць озброєння та військової техніки, не враховуючи безпілотники.

Ситуація біля Авдіївки

Окупанти після захоплення Авдіївки у Донецькій області просунулися на 6 кілометрів углиб далі на захід від міста. Про це повідомило міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

У зв'язку з цим, як зауважує розвідка, Росія майже напевно встановила контроль над кількома селами в районі: Ласточкиним, Степовим та Сєверним.

При цьому російські окупанти прагнуть використати на свою корить момент, коли на захід від Авдіївки українські сили мають менше добре захищених позицій для оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: