Росіяни дуже динамічно продовжують застосовувати усі наявні зразки озброєння, заявив Євлаш / фото 45 окрема артилерійська бригада ЗСУ

На Бахмутському напрямку фронту в Україні основна задача у російських військ зараз - просунутися до населеного пункту Часів Яр Донецької області. Про це начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш сказав в ефірі телемарафону.

"Це зараз основний пункт, куди ворог спрямовує всю свою увагу та намагається рухатися вперед", - зазначив він.

Євлаш зазначив, що наші бійці протистоять ворогу.

Відео дня

"В районі Часового Яру зведено декілька кіл оборони з довготривалими оборонними спорудами, так званими дотами. Крім того, зведені мінні протитанкові та протипіхотні поля на загрозливих напрямках, де може просуватися ворог. Кинуто колючий дріт, а також "зуби дракона", і "їжаки" стоять на найбільш небезпечних напрямках", - зазначив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Він розповів, що наразі ворог дуже динамічно продовжує застосовувати усі наявні зразки озброєння та свої резерви поблизу населеного пункту Терни, поблизу річки Чорний Жеребець. Намагається вийти туди на бар’єрний рубіж і у районі населеного пункту Cиньківка.

"Основною метою противника залишається Куп’янськ. Противник не шкодує туди своїх резервів, особового складу, техніки та боєприпасів, намагаючись знайти слабке місце та прорвати нашу оборону", -  зазначив він. 

Крім того, за словами Євлаша, на Бахмутському напрямку ворог наступає в районі населених пунктів Іванівське та Богданівка, де бойові дії відбуваються в межах міста. Проте, як додав спікер, хоч ворог туди активно підтягує свої резерви, важку техніку, завдає ударів дронами, українські захисники тримають опір і не дають противнику просунутися далі та "сточують" його наступальний потенціал. 

Євлаш повідомив, що на Лимано-Куп’янському напрямку Росія зосередила 122.5 тисячі особового складу, проте ця кількість зберігається ще з осені минулого року.

"Ворог постійно поповнює свої раніше втрачені сили новими резервами і на відновлення батальйону в нього виходить десь від трьох до семи днів. Тобто інтенсивність дуже шалена, противник продовжує інтенсифікувати і намагається підвищувати рівень бойових дій до проведення так званих виборів на Росії, бо їм потрібно відзвітувати, продемонструвати свою так звану "перемогу". Наші бійці стримують противника", - завив спікер.

Часів Яр - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко повідомляв, що ЗСУ титанічними зусиллями не дозволяють російським окупантам підійти до панівних висот Часового Яру, аби не допустити окупацію міста.

Він зазначав, що для противника Бахмутський напрямок є одним з пріоритетних, бо у нього основне завдання - поновити ті позиції, які були втрачені під час контрнаступальної операції Сил оборони. У цьому зв'язку, він сказав, що російські окупанти намагаються максимально робити усе можливе й неможливе для того, щоб окупувати Часів Яр.

Вас також можуть зацікавити новини: