Курт Волкер прокоментував український контрнаступ / фото УНІАН

Контрнаступ українських військ відбувається "методично і добре". Таку заяву зробив екс-спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер. 

"Те, що зробила Україна, я вважаю досить успішним, – вивела з ладу російські лінії постачання боєприпасів, палива, продовольства. Мости, дороги. Це робить дедалі складнішим для РФ утримання своїх військ, проведення ротації", – цитує його заяву під час зустрічі з журналістами в Амерікан Юніверсіті Київ  "Суспільне".

Він додав, що російські окупанти під тиском Сил оборони України змушені оборонятися на великій території, що не дає ворогу зосередитися на якійсь певній ділянці. 

Відео дня

"Україна дуже обережно ставиться до захисту своїх солдатів, тому дуже методично й повільно проходить через мінні поля, щоб не втратити бійців. Навіть за цих обставин вони просунулися на кілька кілометрів і подолали деякі з перших ліній оборони. І я думаю, що ми побачимо продовження цієї тенденції", – наголосив Волкер.

При цьому він зауважив, що критика темпів українського контрнаступу є невиправданою. За його словами, українські війська просуваються, досягаючи успіху за дуже складних обставин.

"Україна досягає успіху за дуже складних обставин, без повітряного прикриття, без артилерійських систем найбільшої дальності, які ми могли б надати, і роблячи це обережно, щоб зберегти життя. Це насправді дуже вражає. Я не сумніваюся, що Україна здатна перемогти", – резюмував колишній спецпредставник американського Держдепу.

Війна в Україні: важливі новини з передової 

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники мають успіхи на Мелітопольському напрямку. Про них поки не говорять у публічному просторі. Водночас на Купʼянському та Лиманському напрямках ворог накопичує сили для нової спроби активізувати свій наступ. 

Крім того, у Генштабі ЗСУ розповіли, що Сили оборони штурмують позиції росіян та просуваються на південь від Бахмута на Донеччині. Зазначається, що оперативна обстановка на півдні та сході України складна.

Вас також можуть зацікавити новини: