Захисники України відбили біля Авдіївки багато ворожих атак / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває вже 716 день, упродовж минулої доби на фронті між українськими воїнами та загарбниками було 65 бойових зіткнень, найбільше протистоянь відбулося на Авдіївському та Мар’їнському напрямку.

Біля міста Авдіївка (Донецька область) захисники нашої країни відбили 19 атак з боку супротивника, окупанти не припиняють намагатися взяти цей населений пункт в оточення, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у п'ятницю, 9 лютого, у своєму ранковому зведенні.

"…на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат... Сили оборони протягом минулої доби відбили 19 атак ворога в районі Авдіївки та ще cім атак біля Первомайського, Невельського Донецької області", - зазначили у Генштабі.

Відео дня

Українські сили на Мар’їнському напрямку не припиняють стримувати супротивників біля Новомихайлівки, Побєди й Георгіївки Донецької області - там відбито 16 ворожих атак. На Куп’янському напрямку загарбники намагалися прорвати оборону захисників українців біля Іванівки та Синьківки Харківської області - там вдалося відбити п'ять атак.

На Бахмутському напрямку воїни під Кліщіївкою та Іванівським Донецької області відбили чотири атаки з боку супротивника, а на Лиманському під населеним пунктом Терни - чотири.

Аналітики DeepState опублікували свіжу карту бойових дій та зазначили, що росіяни продовжують намагатися захопити село Новомихайлівка Донецької області.

Карта бойових дій на сьогодні в Донецькій області / скріншот з t.me/DeepStateUA

У Генштабі додали, що на Херсонському напрямку росіяни продовжують намагатися вибити українців з позицій, які їм вдалося зайняти - супротивники два рази здійснили штурмові дії, і вони були марними. На Запорізькому напрямку оборонці відбили ворожу атаку західніше села Вербове (Запорізька область).

"Водночас наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - підкреслюється у зведенні.

Повномасштабна російсько-українська війна триває - це варто знати

Окупанти восени минулого року почали активно штурмувати позиції українських воїнів біля Авдіївки. Супротивник отримує по зубах та зазнає колосальних втрат. Загальні втрати ворога на 8 лютого 2024 року становлять приблизно 392 тис. 380 окупантів.

Аналітики вважають, що наші бійці можуть залишити місто через те, що не мають достатньої кількості боєприпасів. У DeepState 8 числа повідомляли, що супротивникам вдалося захопити 18% території Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: