Експерт зазначив, що на початку війни ще були якісь ілюзії, що в Росії хтось вийде на вулиці / фото wikimedia.org

Ветеран війни з Росією, колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий зазначає, що немає такої цифри щодо кількості знищених російських окупантів, після якої у Росії щось почнеться.

Він зазначив, що помилкою всіх - і в Україні, і на Заході - було думати, що якась така цифра взагалі є. Він також зауважив, що під час масової мобілізації російська влада не стала закривати кордони, і тим самим дала виїхати з країни всім тим, хто потенційно міг би вийти на вулиці.

"Таким чином, якщо на початку війни ще були якісь ілюзії, що в Росії хтось вийде на вулиці, то наразі вже абсолютно очевидно, що цього не буде. А з точки зору російської влади так само немає поняття "неприйнятна ціна війни", - сказав він в ефірі "24 каналу".

Відео дня

Так, зауважив Дикий, в уявленні кремлівського режиму ситуація така, що або вони мають за будь-яку ціну виграти цю війну і пройти Хрещатиком, і тоді "перемога все списує, переможців не судять", або вони, в кращому для себе разі, їдуть до прокурорів до Гааги.

"Тому для кремлівського режиму - це війна за їхнє фізичне виживання. І в такій ситуації вони абсолютно не вважають, що є прийнятна ціна і є неприйнятна. Вони будуть насипати сюди стільки життів, скільки їм буде треба, і поки фізично зможуть. І тому насправді немає такої цифри, після якої у Росії щось почнеться", - зазначив екс-командир.

Водночас, додав він, є та цифра, за якої підрозділи стають небоєздатними, і є та кількість спаленої техніки, після якої нові хвилі мобілізованих просто лишаються голими в полі.

"І над цими саме цифрами нам доводиться працювати", - сказав Дикий.

Ситуація в Росії - останні новини

25 лютого керівник Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко зазначив, що за кількістю репресій сучасна Росія не поступається часам Радянського Союзу. Він пояснив, що причиною цьому є страх Росії не лише перед іншими країнами та українською армією - Кремль боїться і власного народу.

Слід зазначити, що загалі втрати російської армії в Україні станом на 26 лютого 2024 року, за даними Генштабу, досягли вже 410 700 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: