Ветеран зазначив, що мобілізаційний потенціал РФ більший в три-чотири рази, але їх втрати мінімум в 7 разів вищі / скріншот

Розмови про не вичерпність мобілізаційного потенціалу Росії при нинішніх втратах на війні в Україні хибні. Москві вистачить ресурсів ще на одну велику мобілізаційну хвилю.

"Доводиться навіть від дуже розумних людей чути слова розпачу, що в Росії мобілізаційний потенціал все одно більший за наш, тому, мовляв, як би не мобілізувались ми закінчимось, а вони залишаться. Це дуже хибне твердження", - сказав екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону.

За його словами, такі роздуми базуються на тому, що у нас з ворогом однакові втрати.

Відео дня

"А це, на щастя, зовсім не так. Російський мобілізаційний потенціал більший за наш десь в три-чотири рази. І не більше. А от їхні втрати на фронті мінімум в 7 разів перевищують наші. На піку боїв в Авдіївці доходило до 10-кратного перевищення, навіть 12-кратного. Тобто за кожного нашого захисника чи захисницю лягало 12 окупантів. При таких втратах, якими вони воюють в них дуже вичерпний потенціал", - сказав Дикий.

За його словами, в Росії ще на одну велику хвилю мобілізації людського потенціалу вистачить, а далі - велике питання.

"Не треба забувати, що в Росії вже починаються протести дружин і матерів мобілізованих щодо повернення їх рідних. І це шириться. Якщо раніше була невелика кількість тих, хто був проти війни, але вони вже втекли з Росії. Тепер до цих протестів доєдналося багато абсолютно "ватної" публіки, яка ще недавно любила Путіна, але в якої забрали чоловіків на війну і не повертають. І зараз це шириться", - наголосив Дикий.

За його словами, в окупантів ще й "залізо закінчується".

"І в них залізо в них закінчується швидше ніж "м'ясо". По бронетехніці, по артилерії та по снарядах вони вичерпуються набагато швидше", - зазначив він.

Втрати Росії в Україні станом на 22 лютого - головні новини

Минулої доби, за даними Генштабу, Збройні сили України ліквідували ще 1160 російських окупантів. Загальні втрати Росії у війні виросли до 407 240 осіб.

Крім того, за два роки війни знищено значну кількість ворожої техніки, зокрема: танків ‒ 6523, бойових броньованих машин ‒ 12373, артилерійських систем – 9867, РСЗВ – 997, засоби ППО ‒ 680, літаків – 339, БПЛА оперативно-тактичного рівня  – 7596, автомобільної техніки та автоцистерн – 12924, спеціальна техніка  ‒ 1566, 325 гелікоптерів, 1903 крилатих ракет, один підводний човен, 25 кораблів та катерів з початку повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: