Іван Киричевський оцінив, на скільки вистачить "запасу міцності" ЗСУ на тлі затримки з постачанням допомоги / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Наразі в українських військ "запас міцності" – на кілька тижнів, є можливість не вести всю вогневу роботу FPV-дронами, використовуючи допомогу, яка була поставлена західними союзниками. Про це заявив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. 

"Якщо дослідники відкритих джерел говорять, що на влучання FPV-дронів припадає десь 40-50% російських втрат, то не складно здогадатися, що інші 50% втрат ворога, в тому числі по бронетехніці та живій силі, це робота артилеристів, армійської та тактичної авіації, навіть інженерних військ, які можуть вчасно ставити мінні загородження", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

І хоча запас міцності є на кілька тижнів, постає питання, наскільки ритмічно буде надходити допомога від західних союзників у майбутньому. Крім того, ще не відомо, що буде прийнято на 2024 рік по допомозі від Сполучених Штатів.

Відео дня

"Є один неприємний момент, який досі не проговорювався, але маємо проговорити. Мало того, що ми в принципі зараз живемо на 50% коштом зовнішнього фінансування, так виходить, що ми й війну ведемо на 50% виключно зовнішніми ресурсами. Можемо пригадати, що за минулий рік тільки США на $30 млрд поставили воєнної допомоги, тобто снаряди, танки та необхідні машини, це виходить еквівалент нашого воєнного бюджету, який змогли зібрати коштом платників податків. На короткостроковій перспективі у нас в принципі позиції гарні, але щодо стратегічних, то треба думати", – додав Киричевський. 

Допомога Україні: останні новини

У Сенаті США після кількох місяців дискусій домовилися про зміни в міграційній політиці. Цей крок може розблокувати допомогу Україні. Відомо, що угоду стосовно кордонів можуть оприлюднити вже на наступному тижні. 

Тим часом Сенат Італії підтримав рішення уряду стосовно продовження дії дозволу на постачання воєнних засобів в Україну до 31 грудня 2024 року. Тепер це рішення має розглянути Палата депутатів. 

Вас також можуть зацікавити новини: