Штатна чисельність сухопутних військ РФ налічує 550 тисяч / фото wikimedia.org

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих розповів, що РФ стягнула майже всі сухопутні війська в Україну.

"За даними ГУР МО в Україну стягнуто 462 тисячі військових РФ. І це лише сухопутний компонент, не враховуючи Росгвардію, яка забезпечує окупаційний режим. Слід зазначити, що штатна чисельність сухопутних військ РФ налічує 550 тис. Тобто майже всі сухопутні сили ворога стягнуті в Україну. Причому 550 тис. - це в купі з мобілізованими й призовниками. Окупанти зігнали всі сухопутні війська в Україну, щоб утримувати те, що вони загарбали на початку широкомасштабного вторгнення", - сказав він телеканалу "Еспресо".

Аналітик звернув увагу, що у ГУР не вбачають, що на цьому етапі війни противник може бути здатним сформувати ще угруповання, щоб загрожувати ще комусь, окрім України.

Відео дня

"Тож Україна взяла на себе цей тягар - відтягнути усі сухопутні війська РФ, здійснюючи поступове їхнє знищення", - пояснив він.

Рябих додав, що наразі противнику вдається лише підтримувати чисельний склад угруповань.

"А це приблизно до 50-и механізованих дивізій. Загалом типова мотострілецька дивізія РФ складається з 12,5 тисяч осіб й формується з одного танкового, двох мотострілецьких, одного артилерійського та зенітного ракетного полку, а також семи батальйонів: протитанкового, розвідки, інженерно-саперного, зв'язку, РЕБ, матеріально-технічного забезпечення та медичного. Це величезна купа окупантів, які намагаються вирішувати ті завдання, які ставлять їм безумці у Кремлі", - пояснив він.

Заява ГУР про кількість окупаційних військ - деталі

Наразі угруповання російських сухопутних військ, яке воює в Україні, становить 462 тисячі осіб. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Також є 35 тисяч бійців "Росгвардії". Вони забезпечують окупаційний режим на захоплених територіях.  Крім того, Росія залучила до війни проти України авіаційну компоненту і Чорноморський флот.  Укомплектованість ворожих підрозділів підрозділів зберігається на рівні 92-95%, додав Скібіцький. 

Вас також можуть зацікавити новини: