ЗСУ змогли зупинити ворога / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російська армія цього року не досягла на фронті в Україні запланованих стратегічних перспектив.

"Ворог не просунувся на жодному з активних напрямків, які планував захопити. Йдеться не лише про Донецьку та Луганську області. Росія планувала поставити Україні жорстокі умови щодо так званого перемир'я, після чого сформувати нову агресивну політику. Але ЗСУ зірвали ворожі стратегічні плани, це основне досягнення", - розповів генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж в ефірі "Еспресо".

Маломуж з посиланням на наших та іноземних аналітиків зазначає, що з початку війни ми фактично знецінили 90% особового складу стройових частин РФ.

Відео дня

"ЗСУ підірвали надзвичайно потужну армію. Розмови про те, що росіяни мають сили, які будуть ефективно діяти аж до Києва, - стали міфом у 2023 році. Українські війська охопили всі сектори фронту і тримають потужно позиції, це надзвичайно важка модель дій. На інших напрямках ЗСУ проводять потужні контратаки, наприклад на Запорізькому напрямку та біля Бахмута. Також вдалось зірвати ворога в конкретних секторах: Авдіївка, Сватове, Кремінна, Куп'янськ, де він передбачав наступальні операції на Харків", - сказав генерал.

Війна в Україні - останні новини

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що цьогоріч Україна "не відступила на жодному напрямку на землі, повернула собі море і зробила безпечнішим небо".

Військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що росіяни хотіли би ще цієї зими, особливо на сході, досягти певних територіальних здобутків, хотіли би просунутись. Згідно з його прогнозом, до весни на лінії фронту російські окупанти особливо зосередяться в атаках на сході України і до цього "додасться південь".

Західні аналітики розповіли про сценарії війни в Україні у 2024 році. Перспективи закінчення війни в Україні залишаються безрадісними.

Вас також можуть зацікавити новини: