Радіус ураження - від 25 до 60 м / скріншот

Нова 120-міліметрова міна української розробки спільно з однією з країн НАТО незабаром з'явиться на озброєнні наших захисників. Її у студії "Сніданку з 1+1" показав менеджер проектів державного оборонного концерну, ветеран АТО Олег Болдирєв.

Він розповів, що у неспорядженому стані міна важить до 19 кг, у спорядженому - понад 20 кг. Стріляють ними з українських систем, які залишилися у спадок від Радянського союзу. 

Ця 120-мм міна вражає піхоту противника, особовий склад. Також вона здатна вражати неброньовану автомобільну техніку. Крім того, вона пролітає за крутою територією й "пірнає" за будівлі, за терикони. 

Ця міна - осколкова, радіус її ураження - від 25 до 60 м, уламки розлітаються на відстань до 250 м.

В ефірі показали українську новинку – 120-мм міну (відео)

120-мм українські міни: що про них відомо

Як повідомлялося, підприємство "Укроборонпром" спільно з однією з країн НАТО розпочали виробництво 120-мм мін для Сил оборони України.

Державний концерн уклав відповідний контракт з Міністерством оборони України на постачання цих засобів ураження, тож, вже незабаром їх отримають українські військові.

В Укроборонпромі зазначають, що 120-мм міни виготовляються за сучасними технологіями. Виробничі потужності розосереджені, зокрема, їхня частина розташована в одній з європейських держав.

Вас також можуть зацікавити новини: